Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om dyrlæger og dyrehandlere. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Dansk dyrlæge får international pris for sit arbejde med gadehunde

Dyrlæge Mogens Hansen får den 27. september den internationale pris Henry Schein Award, som gives for exceptionel gerning indenfor dyrevelfærd.Prisen kaldes også “Årets Internationale Dyreven valgt af dyrlæger fra hele verden”. Mogens Hansen får prisen for sit mangeårige arbejde med at vaccinere, sterilisere og kastrere gadehunde, især i Asien. Han giver prisen på 5.000 dollars videre til Foreningen Dyrlæger uden Grænser. En forening, som han selv er næstformand for, og som han var med til at stifte i 2006, efter han havde arbejdet for bedre forhold for gadehunde på egen hånd siden 1999.”Det er naturligt, at jeg giver prisen videre, for det er jo blevet meget lettere for mig at gøre mit arbejde, efter foreningen blev stiftet. Det er rigtig stort at få en pris fra andre dyrlæger, og vi i foreningen ser både prisen som en kæmpe anerkendelse af vores arbejde og af, at andre dyrlæger også..

En kattens sommerferie

Mange katteejere er af den overbevisning, at deres firbenede ven er et selvstændigt dyr, der altid klarer sig selv, både hjemme, ude i byen og i naturen. Men det er en skrøne ifølge Agria Dyreforsikring. Skal din indekat med på ferie, så bør du tage dine forholdsregler, så katten ikke lider overlast.Sommerferien nærmer sig, og mange danskere rejser snart ud af byen for at slappe af i sommerhus eller campingvogn. Har man en indekat, hvorfor så ikke tage den med? Katten er jo omstillingsparat og selvstændig, og den har godt af at komme ud i naturen. Men det er ikke altid korrekt, fortæller Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring:“Katte er territoriale og bundet af vanlige omgivelser, og de kan reagere meget negativt på nye omgivelser. Ofte er en indekat ikke vant til den danske natur, og den har måske slet ikke været ude at rejse før. Overvej derfor, om ferien overhovedet..

Beskyt kæledyrene mod orm på ferierejsen og i hverdagen

Dyrlægen kan rådgive om forebyggelse og risiko for parasitangreb både sydpå i Europa - og i de hjemlige omgivelserHvad skal man gøre for sit kæledyr, når medierne fortæller, at den franske hjerte/lungeorm er kommet til Danmark og kan være livstruende for hunde? Hvordan med andre former for parasitter som bændelorm og spolorm? Og er det ikke katte, der oftest får orm, fordi de som rovdyr jager mus og fugle i naturen?Spørgsmålene er mange, når man vil passe godt på sit kæledyr, og ét svar fjerner tvivlen: Det er vigtigt at komme regelmæssigt til dyrlæge og få sin hund eller kat undersøgt, så den rigtige diagnose kan stilles. For et sundt kæledyr, der ikke færdes på steder med risiko for parasitangreb, behøver kun behandling i særlige situationer.Ferierejsen kan være en risiko En af de særlige situationer er ferierejsen, hvis man tager sit kæledyr med ned i Europa. Her kan man..

Transport af kæledyr i bil - hvad siger reglerne?

I Danmark har vi ingen lovgivning om transport af kæledyr i bilen. Det har man til gengæld i Sverige og Tyskland. Læs mere om reglerne her.”Der findes ingen lovkrav om, at eksempelvis hunde skal sidde i transportbur eller være fastspændt, når du har dem med i din bil. Men jeg vil bestemt anbefale det for både dyrets, førerens og eventuelle passagerers sikkerheds skyld,” siger advokat Trine Binderup Larsen fra ADVODAN Aalborg og fortsætter: ”Det gældende regelsæt for transport af dyr findes i transportforordningen. Her er der eksempelvis regler om, at dyrene skal være egnede til den planlagte transport, at der skal være plads nok, og at dyrene skal vandes og fodres med passende mellemrum osv. Men at dyr skal være spændt fast under kørslen af trafiksikkerhedsmæssige grunde, er der ingen udtrykkelige krav til,” forklarer hun.Regler i udlandet Tager du dit kæledyr med på ferie,..

Køb ind med hjertet og vælg bedre dyrevelfærd

Miljø- og fødevareministeren satte i dag fokus på det nye statslige dyrevelfærdsmærke, der skal skabe bedre dyrevelfærd for danske grise. Senere kan mærket udvides til at omfatte andre dyr.I dag satte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fokus på det nye statslige dyrevelfærdsmærke. Det skete på en svinebedrift i Slangerup, der allerede er godt i gang med produktionen af grise under reglerne for det nye dyrevelfærdsmærke. Her har grisene krølle på halen, mere halm og mere plads.Det nye mærke er blevet taget godt imod, og mange danske landmænd har valgt at lave de ændringer, der skal til, for at kunne få mærket på kødet fra deres grise. Til maj i Kr. Himmelfartsferien, når mærket finder vej til køledisken, vil danske forbrugere få nemmere ved at vælge bedre dyrevelfærd.- Med mærket giver vi nu forbrugerne en rigtig god mulighed for at vælge bedre dyrevelfærd for grise. Med..

Advarsel: Sørg for at få katten indendøre de næste nætter

Sne og kulde er på vej ind over Danmark, og det kan blive fatalt for din udekat. Udekatte ønsker nemlig ofte at gå ud, selv når der er sne og frost, og det kan føre til forfrysningsskader. De næste par nætter skal du derfor sørge for at få missen ind i varmen, lyder rådet fra Agria Dyreforsikring.En kat går sine egne veje - men i nat og natten til lørdag er det en rigtig god idé, at katteejere holder ekstra øje med deres firbenede ven og sørger for, at den kommer ind igen, så katten ikke får forfrysninger.Storm og frost- og snevejr rammer Danmark i løbet af de næste par dage, og hvis du ikke får din kat indendøre, kan det ende galt.“Vejrskiftet kommer meget pludseligt, og det kommer måske bag på både katteejere og katte. Men kulden kan give kattene forfrysninger udsatte steder på kroppen som eksempelvis ører, halespids og poter. Det er derfor vigtigt, at katten har mulighed for at få..

Ny smiley-ordning skal løfte dyrevelfærden i danske hundekenneler

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil, som foreslået af Dansk Folkeparti, med en ny smiley-ordning til hundekenneler give dyrevelfærden et løft og gøre det tryggere for forbrugerne at købe hund. Samtidig skal Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold gå endnu mere målrettet efter ulovlige hvalpefabrikker.Ulovlig import og kummerlige forhold er alt for ofte den ulykkelige hverdag på det sorte marked for hundehandel. Senest har en vanrøgtssag fra Randersegnen sat fokus på de helt urimelige forhold, som ulovlige hundehandlere byder deres dyr. Derfor styrker miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu indsatsen, så der kan komme endnu skarpere lys på lovovertræderne og de lyssky hundehandlere.- Vi har et kæmpe ansvar for at behandle vore dyr ordentligt, og det er helt, helt uacceptabelt, når vi ser gentagne eksempler på vanrøgt af dyr. Der skal slås hårdt ned på den adfærd...

Undgå at betale en hel bondegård: Sådan sikrer du din hests fremtid med en forsikring

Udgifterne til dyrlæge kan hurtigt løbe op, hvis din hest bliver skadet eller syg. Derfor er det vigtigt, at man som hesteejer i god tid tager stilling til, hvordan man vil sikre sin hest et godt og langt liv.Agria Dyreforsikring er Nordens største dyreforsikringsselskab, men indtil nytår var det kun danske hunde, katte og smådyr, der kunne blive sygeforsikret hos selskabet. I januar i år lancerede Agria forsikringer til heste i Danmark.I Sverige har selskabet tilbudt hesteforsikringer i 126 år, og Sonja Karaoglan, der er direktør i Agria Dyreforsikring i Danmark, glæder sig over endelig at kunne tilbyde forsikringer til de store dyr herhjemme også.“Vi har lyttet til de danske hesteejeres ønsker om forsikring og selvfølgelig også trukket på den erfaring, vi har i Sverige. Der er stor forskel på at have en hund og en hest, det siger sig selv. En hest er dyrere at anskaffe, den er dyr..

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Kursister fra hele verden vil bruge en del af deres sommer i Danmark på at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed og velfærd for mennesker, dyr og miljø. Eksperter fra DTU og Københavns Universitet er undervisere på sommerskolen, og forelæsere udefra vil give et globalt perspektiv på emnet.Eksponentiel befolkningstilvækst, ændrede spisevaner, klimaforandringer og stigende udnyttelse af naturressourcer til fødevareproduktion er nogle af de voldsomme globale forandringer, der har betydning for sundheden for mennesker, dyr og miljøDet er blevet tydeligt, at menneskers, dyrs og vores fælles miljøsundhed og velfærd ikke kan sikres i det lange løb, med mindre verdenssamfundet håndterer dem samlet. Det er umuligt for en enkelt fagdisciplin eller organisation at tackle de udfordringer, verden står overfor. Derfor er bedre tværfagligt..

Miljø- og fødevareministeren finder inspiration i fransk gastronomi og franske madspildstiltag

maden, at de har valgt at tage vidtgående skridt i kampen mod madspild. I dag besøger miljø- og fødevareministeren Lyon i forbindelse med kokkekonkurrencen Bocuse d’Or.Gastronomi fra øverste hylde og indsatser til forebyggelse af madspild er på programmet de næste dage, hvor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er i Lyon.I dag besøger han den danske deltager ved kokkekonkurrencen Bocuse d’Or, Morten Falk for at vise sin støtte, før den danske kok skal præsentere sine to retter for juryen.- Dansk gastronomi bliver stærkere år efter år, og jeg er glad for at kunne vise min støtte til Morten Falk, som skal repræsentere de danske farver ved Bocuse d’Or. Det er en meget vigtig konkurrence, som er med til at sætte fokus på både dansk og international gastronomi. Fra Regeringens side vil vi gerne prioritere dansk gastronomi og gøre Danmark endnu mere kendt for god mad og udnytte..

Minister flytter tjek af dyrevelfærd fra skrivebordet til stalden

Når dyrlægen fra årsskiftet kommer på besøg for at rådgive landmanden om dyresundhed, vil dialogen foregå ude ved dyrene i stedet for ved skrivebordet.Med et nyt koncept for sundhedsrådgivning i svine- og kvægbesætninger har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fjernet kravet om, at den privatpraktiserende dyrlæge skal gennemgå landmandens egenkontrol-program. I stedet skal dyrlæge og landmand mødes i stalden og se på konkrete udfordringer med dyrene – eksempelvis halthed hos køerne og skuldersår hos svinene. Hvis landmanden og dyrlægen fx konstaterer, at flere af dyrene halter, har skader eller andre velfærdsproblemer, skal de i fællesskab udpege op til tre indsatsområder og sætte mål for, hvornår problemerne skal være løst.- Fremover skal problemerne løses ude på staldgulvet og ikke som en skrivebordsøvelse i stuehuset. Erfaringerne har vist, at fokus ofte lå alt for langt..

Danske svin og kyllinger skal spise søstjerner

EU-Kommissionen har netop vedtaget en ændring, så danske virksomheder fremover kan producere fiskemel af søstjerner. Det sker efter lang tids pres fra dansk side.Limfjorden er fyldt med søstjerner, og fiskerne kasserer hvert år tonsvis af dem. Miljø- og Fødevareministeriet har gennem længere tid arbejdet for, at EU-kommissionen skulle godkende brugen af fiskemel fra søstjerner i foder til svin og kyllinger. Søstjerner er proteinrige og kan anvendes som foder, når de bliver lavet til fiskemel.EU-Kommissionen giver nu tilladelse til, at søstjerne må anvendes som foder til danske svin og kyllinger.- Fiskerne i Limfjordsområdet har opdaget potentialet i, at søstjernerne er en nyttig proteinkilde, der kan skabe vækst og arbejdspladser på en innovativ produktion af fiskemel. Med godt dansk EU-diplomati kan vi nu bruge søstjernerne til husdyrfoder, forklarer miljø- og fødevareminister Esben..

Julen kan være en farlig tid for katte

Fed mad, masser af gaver, levende lys og oppyntning hører julen til, men for katte er julen ikke kun en hyggelig tid. Ifølge Agria Dyreforsikring kommer mange nysgerrige katte galt afsted i julen og må forbi dyrlægen og behandles for forgiftninger, forbrændinger eller fremmedlegemer i maven.Julen er en skøn højtid, der byder på æbleskivehygge, kreative julerier og masser af dejlig mad. Netop derfor er denne tid særlig faretruende for legelystne og nysgerrige katte, hvoraf mange må en tur til dyrlægen efter at have spist julepynt, gavebånd eller juleblomster. “Julen er hyggeligst for alle, hvis man ikke skal drøne til dyrlægen med en syg kat. Sørg for, at katten ikke kan komme i nærheden af gavebånd, som mange katte gerne vil gnaske i. Ender gavebåndet i tarmene, kan det få alvorlige konsekvenser,” siger Lene K. Jørgensen, dyrlægekonsulent hos Agria Dyreforsikring.Det er vigtigt, at..

Hundredvis af hunde bliver syge i julen

Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning.Julen er en herlig højtid, hvor der bliver spist og hygget i lange baner. Men for de firbenede kan julen ende fatalt. “Vi ved fra tidligere år, at rigtig mange hunde ender hos dyrlæger og på dyrehospitaler med forgiftning i den kommende tid. Vi ønsker derfor at gøre alle hundeejere opmærksomme på de farer, der lurer i julen,” siger Lene K. Jørgensen, dyrlægekonsulent hos Agria Dyreforsikring.En sammenligning af antal forgiftninger af hunde fra 2010 til 2015 viser, at december hvert år skiller sig ud. Her ses det, at næsten dobbelt så mange hunde lider af forgiftning i julemåneden i forhold til andre måneder. Den største årsag er de mange julegodter, hundene finder under buffeten,..

Fido må ikke blive for fed: Hver tredje hund er overvægtig og i risikozonen for at udvikle alvorlige sygdomme

Mindst 30 procent af alle hunde lider af overvægt, det viser tal fra Agria Dyreforsikring. Overvægt kan forårsage kroniske sygdomme og forkorte hundens levetid. Årsagen er i de fleste tilfælde en kombination af for meget mad og for lidt motion.Den søde juletid nærmer sig, hvor klejner, konfekt og fed mad bliver spist i stor stil. Og måske falder der i ny og næ en godbid af til tiggende hunde, der troligt holder øje med de veldækkede juleborde. Men det er en rigtig dårlig idé at give hunden smagsprøver på julemaden.For mange hunde er i dag overvægtige, det viser tal fra Agria Dyreforsikring. Mindst 30 procent af alle hunde har for meget på sidebenene, og tallet er givetvis meget højere. Overvægt er derfor en enorm sundhedstrussel for vores firbenede familiemedlemmer.“Hundeejere vil deres dyr det bedste, men godbidder og forkert kost kan få fatale konsekvenser. Man forkæler ikke hunden..

Agria Dyreforsikring lancerer ny app - Dyreguiden

Nu er Agria Dyreforsikring på banen med en ny app - Dyreguiden. Den indeholder blandt andet råd til dyreejere hvis dyr kommer ud for en ulykke samt en vejviser til nærmeste dyreklinik. Du kan også få hjælp til at finde de mest populære dyrenavne, hvis du barsler med anskaffelsen af nyt firbenet familiemedlem.Kommer hunden eller katten ud for sygdom eller skade, vil Agria fremme tilgængeligheden af veterinærfaglig rådgivning. "Ved en ulykke kan veterinærfaglig rådgivning på mobilen øge dyrenes velbefindende og ejeren bliver mere tryg", siger Kaj Holmberg, chef for systemudvikling hos Agria Dyreforsikring.Dyreguiden hjælper dyreejeren så man selv kan pleje sit dyr eller ved hvornår man må til dyrlægen."Vi lancerer også en funktion i appen hvor dyreejeren kan søge efter dyreklinikker inden for et bestemt geografisk område. Det kan være til hjælp hvis man er væk hjemmefra og hurtigt har..

Nu er det afgjort: Den fynske hest Abel er hele Danmarks Dyrehelt 2016

Abel fra Langeskov på Østfyn er kåret til Danmarks Dyrehelt 2016 af Agria Dyreforsikring. Hesten er årsag til, at 19-årige Cecilia, der er spastisk lammet og tidligere var bundet til en kørestol, nu kan gå.En lille hest med en stor personlighed har vundet en fornem pris. Hesten Abel, der i oktober blev kåret som Fyns største dyrehelt, kan nu prale af titlen Danmarks Dyrehelt 2016.Abel er årsag til, at 19-årige Cecilia Rosell ikke længere er bundet til en kørestol. Cecilia er født spastisk lammet og har været plaget af store smerter hele sit liv, men i dag har hun det bedre end nogensinde før, fordi hun rider på Abel.Hendes muskler er blevet styrket så meget af at ride på den gemytlige islandske hest, at hun på gode dage kan gå helt op til en kilometer og ikke længere behøver at tage 16 smertestillende piller om dagen.Abel er kåret til Danmarks Dyrehelt af Agria Dyreforsikring, der i..

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter ved Hjørring

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt blandt andet Mortens and, gæs og høns hos en ulovlig slagter i Nordjylland til at kassere varerne.ødevarestyrelsens Rejsehold lukkede torsdag en ulovlig slagtervirksomhed på adressen Øster Thirupvej 270, 9800 Hjørring i Nordjylland.Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt lam, høns, ænder og gæs på adressen til at kassere varerne eller levere dem tilbage, da de er produceret under stærkt uhygiejniske forhold. Dyrene har heller ikke været dyrlægekontrolleret hverken før eller efter slagtning. Det kan derfor ikke udelukkes, at de kan have været syge på slagtetidspunktet.Slagtning og opskæring er sket i en lade og uden den lovpligtige skadedyrssikring. I forbindelse med kontrollen blev fire lam overhældt med grøn destruktionsvæske. Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, som har købt kød og kødprodukter fra den ulovlige..

Sikkerheden skal være i orden, når dyrlæger bruger mobil røntgen

Når dyrlæger og andre bruger røntgenapparater uden for lokaler, som er bygget til det, er det vigtigt at have ekstra fokus på, at det sker på en sikker og forsvarlig måde. Derfor har Sundhedsstyrelsen, Strålebeskyttelse (SIS) samlet de gældende regler og en række anbefalinger i en ny vejledning.De seneste år er der kommet mindre og lettere røntgenapparater på markedet. Det har fået et stigende antal dyrlæger til at bruge de transportable apparater. Det gælder især, når det er heste, der skal undersøges. ”For personalets egen skyld er det vigtigt, at sikkerheden er i orden, så de ikke bliver udsat for unødvendig stråling, når de bruger røntgenapparater. Simpelt beskyttelsesudstyr, som blygummiforklæder og handsker, gør en stor forskel for sikkerheden for de personer, der bruger apparaterne. Derfor er det vigtigt, at de er opmærksomme på at få det brugt,” siger Hanne N. Waltenburg, der..

7,5 millioner kroner til områdefornyelse i Løgumkloster

Tirsdag den 29. november er alle velkommen til borgermøde om det nye byfornyelsesprojekt Liv i LøgumklosterByfornyelsesprojektet Liv i Løgumkloster sætter fokus på liv og på at gøre Løgumkloster til et endnu bedre sted at bo, være, arbejde og besøge. Et sted med mere og bedre liv. En opgave, som byens borgere er gået sammen om at løse - unge som gamle. Tønder Kommune har søgt og modtaget et foreløbigt tilsagn fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet til en områdefornyelse i Løgumkloster. Dermed er 7,5 millioner kroner på vej til fornyelse og forskønnelse af Løgumkloster med fokus på midtbyen. Penge, som Løgumklosters borgere skal hjælpe kommunen med at bruge bedst muligt. Derfor holdes der borgermøde i Klosterhallen tirsdag den 29. november kl. 16.30. Alle byens borgere er inviteret. - På borgermødet vil vi præsentere deltagerne for de ideer, der allerede er kommet frem i..

Tre finalister dyster om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2016

Seks firbenede væsner dyster om at blive Danmarks Dyrehelt 2016. Agria Dyreforsikring kårer vinderen i næste uge. Fire jyske katte, en fynsk hest og en hund fra Sjælland er nomineret til titlen.Fire katte fra Vorbasse i Jylland, hesten Abel fra Fyn og hunden Molly fra Kalundborg på Vestsjælland har alle en helt særlig betydning for deres ejere. Nu har dyrene chancen for at løbe med titlen som Danmarks Dyrehelt 2016.Alle dyrene er i løbet af oktober kåret til regionale ugevindere i konkurrencen, og nu skal den samlede vinder findes. Agria Dyreforsikrings dommerpanel voterer i øjeblikket, så kåringen kan finde sted i næste uge. Danmarks Dyrehelt vinder blandt andet 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.”Vi har modtaget 741 nomineringer til Danmarks Dyrehelt 2016, og det har været utroligt svært at vælge mellem de mange gode og rørende historier” siger Sonja..

Dyrehelt: 11-årige Marcus har ADHD - hunden Molly aflæser hans humør og forhindrer, at verden ramler

Hunden Molly fra Kalundborg er kåret som sjællandsk ugevinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive Danmarks Dyrehelt 2016. Molly sørger for, at 11-årige Marcus kan fokusere, få ro og grine en masse i en hverdag, der kan være udfordrende, når man har ADHD.Et hundekram kan hurtigt få humøret op, hvis skoledagen har været frustrerende. Hver eneste dag står hunden Molly klar til at kramme, når 11-årige Marcus Holland Jensen kommer hjem.Marcus har ADHD. Han bliver hurtigt meget vred, har svært ved at koncentrere sig eller overskue sin skoledag i femte klasse. Men den energiske Molly giver tryghed, spreder glæde og får ham til at fokusere. Molly er nu kåret til sjællandsk ugevinder i Agria Dyreforsikrings landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks Dyrehelt 2016. Ud af 250 tilmeldte sjællandske dyr blev fem nomineret, og her endte dommerpanelet med at pege på Molly som den..

MRSA-ekspertgruppe sættes i fuld sving

Partierne bag Handlingsplanen for husdyr-MRSA er i dag på et møde blevet enige om at udvide ekspertgruppen, der skal rådgive politikerne om bekæmpelsen af MRSA. Ekspertgruppen skal også afholde en høring, så alle faglige vinkler afdækkes.Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Folketingets partier bag Handlingsplan for husdyr-MRSA ønsker sig de bedste råd om, hvordan man skal bekæmpe husdyr-MRSA.På et møde i dag i Miljø- og Fødevareministeriet er parterne derfor blevet enige om at bestille en faglig høring og udvide den bredt sammensatte ekspertgruppe med et ekstra medlem fra Lægeforeningen (De Lægevidenskabelige Selskaber) samt en repræsentant fra Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet.- Vi vil bede ekspertgruppen om at komme med deres anbefalinger til sommer. Anbefalingerne skal være de ypperste, som det faglige miljø i Danmark, kan præstere. Derfor vil vi..

Masser af gæster til åbningen af Hornbæk Dyreklinik

Fredag åbnede dyrlæge Susanne Holst sin nye dyreklinik i Nordsjælland.Hundredvis af både to- og firbenede receptionsgæster mødte op, da dyrlæge Susanne Holst fredag åbnede sin nyindrettede dyreklinik i den gamle stationsbygning i Hornbæk. Der var blandt de mange fremmødte stor tilfredshed med, at Hornbæk og omegn nu får sin egen dyrlæge efter at både klinikken i Ålsgårde og Gilleleje er lukket. I forbindelse med receptionen var det muligt at få en rundtur og blive introduceret til det nyindkøbte udstyr i operationsstuen, laboratoriet og røntgen-rummet. Flere ønskede også at bestille tid til diverse behandlinger, så Susanne Holst får travlt allerede fra på mandag, når klinikken åbner officielt.I forbindelse med åbningsreceptionen kunne man også møde en repræsentant for Susanne Holsts foretrukne dyrefoder, Acana, der produceres i Canada, som uddelte smagsprøver til både hunde..

Dyrehelte: Niels Jørgen faldt om med blodprop på koldt køkkengulv - fik uventet hjælp fra sine katte

Fire katte fra Vorbasse syd for Billund er kåret som de jyske ugevindere i konkurrencen om at blive Danmarks Dyrehelt 2016. Kattene var med til at holde Niels Jørgen i live, da han lå hjælpeløst på sit køkkengulv i et døgn.Sara, Ludvig, Sofus og Pjevse er helt almindelige gårdkatte. De går deres egne veje, jager mus og passer deres territorier omkring det nedlagte landbrug i Vorbasse. En hel dag og nat i april i år valgte de at blive indendøre sammen med deres ejer, Niels Jørgen Thomsen.Han lå på sit køkkengulv - lammet af en blodprop i hjernen. De fire katte vidste nok ikke helt præcist, hvorfor han lå der, men de kunne muligvis fornemme, at noget var helt galt.For Niels Jørgen betød deres nærvær, at hans kropstemperatur ikke faldt drastisk, inden han blev fundet af sin chef næste morgen.Kattene er nu kåret til jyske ugevindere i Agria Dyreforsikrings landsdækkende konkurrence om at..

Dyrehelt: 19-årige Cecilia tog smertestillende medicin og var bundet til kørestol - så mødte hun hesten Abel, der ændrede alt

Hesten Abel fra Langeskov på Østfyn er kåret som fynsk ugevinder i Agria Dyreforsikrings konkurrence om at blive Danmarks Dyrehelt 2016. Abel er årsag til, at 19-årige Cecilia, der er fysisk handicappet, nu kan gå.Da Cecilia Rosell havde gået tre måneder på efterskole, blev hun nødt til at droppe ud. Hun kunne ikke udholde smerten i sine muskler længere. Cecilia sad i kørestol og tog dagligt op til 15 smertestillende piller. Hun er født spastiker og har en række andre diagnoser, der påvirker hendes hverdag.I dag, halvandet år senere, kan hun gå korte ture med hunden, hun tager sjældent smertestillende medicin, og hun rider op til fire gange om ugen.Grunden til Cecilias forvandling er en lille islandsk hest ved navn Abel fra Trappehaven. Tilværelsen så sort ud for Cecilia, da hun droppede ud af efterskolen, men så købte hun den brune hest. Nu har ridningen styrket hendes muskler så..

Dyrlæge Susanne Holst åbner klinik i Hornbæk

Den erfarne dyrlæge Susanne Holst er faldet for Hornbæk i Nordsjælland og åbner fredag den 21. oktober 2016 en topmoderne klinik i byens tidligere stationsbygning. Alle er inviteret til åbningsreception med bobler, rundvisning i klinikken og gaver til både hunde og katteHornbæk får sin egen dyrlægeklinik, når dyrlæge Susanne Holst fredag den 21. oktober 2016 åbner Hornbæk Dyreklinik i de lokaler, som tidligere rummede byens posthus på Hornbæk Station. Åbningen fejres med en festlig reception på dagen i tidsrummet kl. 14-17.Her vil gæsterne blandt andet kunne møde den nye dyrlæge, få rundvisning og blive introduceret til det professionelle udstyr i klinikken samt nyde et lille glas bobler eller en fadøl samt lidt lækkerier tilberedt af Susanne Holst's søn, Peter Holst Tamstorf, der til daglig er kok på Nimb.I forbindelse med åbningsfesten er der naturligvis også tænkt på..

De fleste heste har passet på plads

Heste i EU skal have hestepas med tilhørende medicinsider, hvor medicinforbrug skal registreres. Dermed kan hesteslagtere vurdere, om dyret har fået så stærk medicin, at kødet ikke må ende på middagsbordet.Danske hesteejere har for det meste styr på deres hestes pas og papirer. Det dokumenterer en landsdækkende kontrolkampagne, som Fødevarestyrelsen gennemførte hos hesteejere i sommer. Omkring 100 rideskoler og private hesteejere med tilsammen knap 1.200 heste fik dengang besøg af Fødevarestyrelsen. Blandt de cirka 50 hesteejere, som fik indskærpelser for ikke at have styr på pasreglerne, var det i halvdelen af tilfældene medicinsiderne, der ikke var styr på. I alt var der problemer med medicinsiderne hos 40 ud af de knap 1.200 hestepas, som blev kontrolleret. Men netop medicinsiderne er væsentlige, da det er her, dyrlægen bl.a. skal notere, når hesten behandles med medicin, og som..

Nyt lægemiddel til hunden som plages af kløe

Allergi er ofte årsag til hudlidelser med kløe - og kan nu langtidsbehandlesNu kan man vælge en ny behandling, når hunden plages af rødme og kløe i huden fremkaldt af allergi. Hunde kan reagere allergisk på blandt andet husstøvmider og pollen, bestemte typer af foder, ved loppeangreb og kontakt med forskellige former for andre stoffer. Apoquel® er det nye lægemiddel, som også er blevet en succes i USA, og nu fås på recept hos praktiserende dyrlæger i Danmark. Midlet fra Orion Pharma Animal Health behandler flere former for kløe, der skyldes allergi – og virker desuden mod rødme og inflammation i huden hos allergiske hunde.Hurtig virkning Hunde med kløe har brug for hurtig lindring. Apoquel® tager både den akutte og den kroniske kløe og virker inden for 4 timer. Flere hudområder er ofte udsatte, f.eks. indvendigt på ørerne, imellem tæerne, i armhulerne og i lysken.Det er..

Fødevarestyrelsen har videregivet rådgivning om husdyr-MRSA

Redegørelsen for Fødevarestyrelsens håndtering af husdyr-MRSA viser, at rådgivningen fra Danmarks Tekniske Universitet er videregivet til skiftende ministre. Men det har skortet på handling.Forekomsten af husdyr-MRSA i slagtesvinebesætninger steg eksplosivt fra 16 procent i 2011 til 68 procent i 2014 - og et stigende antal danskere er registreret smittet med husdyr-MRSA. Kunne den voldsomme stigning været undgået, hvis avlstoppen var blevet undersøgt tidligere? Det mente en forsker i DR-dokumentaren ”Den dag penicillinen ikke virker”, som blev sendt søndag den 18. september. Fødevarestyrelsen blev i udsendelsen blandt andet kritiseret for ikke at have videregivet forskerens anbefalinger.Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen bestilte dagen efter en redegørelse om, hvorvidt Fødevarestyrelsen videregav al relevant videnskabelig rådgivning fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU)..

Er dit kæledyr Danmarks Dyrehelt 2016?

Agria Dyreforsikring og førende dyreorganisationer går igen i år på jagt efter hele Danmarks Dyrehelt. Alle kæledyr har en chance for at vinde den fine titel, hvis de tilmelder sig konkurrencen på Facebook.De hygger, de trøster, og de får os til at grine. Kæledyr er et fast medlem i mange danske familier, og nu har alle kæledyr mulighed for at være med i konkurrencen om at blive kåret som hele Danmarks Dyrehelt 2016.Agria Dyreforsikring lancerer i dag hyldestkampagnen Danmarks Dyrehelt 2016, da kæledyrene i Danmark fortjener anerkendelse for deres trofasthed og gode gerninger. I år skal der findes en jysk, fynsk og sjællandsk lokalvinder, der skal dyste om titlen Danmarks Dyrehelt 2016, der kåres i midten af november.Alle kæledyr kan deltage, det kræver blot, at deres ejer hjælper dem med at uploade et billede til Agria Dyreforsikrings Facebook-side og skrive en lille tekst om,..

App til svinebrug sænker medicinforbruget og resistens

En ny dansk app, der er på vej på markedet, har vist sig at kunne reducere medicinforbruget i danske svinebesætninger. Det er godt nyt for de mange besætninger, der kæmper med husdyrsygdomme, og for samfundet generelt, da lavere medicinforbrug kan hindre udbredelsen af resistente bakterier som MRSA.Landbruget mangler overblik over sundhedstilstanden i svinestaldene for at kunne medicinere præcist og korrekt. Hvor mange andre dele af landbruget har taget ny teknologi i brug for at effektivisere, halter svinebrugene bagud i forhold til at bruge IT til at optimere sundheden. Det er en af grundene til overmedicinering og dermed spredning af resistente bakterier. Det skal den nye dansk app, FARMlog Svin, gøre op med. ”Udfordringen er i første omgang at undgå at husdyrene bliver syge gennem forebyggelse i stedet for behandling. Med vores app, FARMlog Svin, hjælper vi landmanden..

Flere katte forsikres mod sygdom og skader

Et stigende antal katteejere tegner en sygeforsikring til deres kat. Forsikringen dækker, hvis katten bliver syg eller kommer til skade. Men kattene er stadig meget underforsikrede i forhold til hunde. Det viser en undersøgelse fra Agria Dyreforsikring.Katten er det mest udbredte kæledyr i Danmark. Men selvom mange familier holder af og passer på deres kat, så lever mange katte et udsat liv. Uønskede katte dumpes, killinger slås ihjel, og de fleste katte er hverken øre- eller chipmærkede.I øjeblikket sætter førende dyreværnsorganisationer i Danmark fokus på kattenes lave status og opfordrer katteejerne til at tage ansvar.En undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring viser, at et stigende antal katteejere tænker langsigtet og tegner en sygeforsikring til deres kat.11 procent af de danske katte er i dag sikret af en sygeforsikring, der dækker, hvis katten kommer til skade..

Efterlad aldrig din hund i bilen: den bliver varm som en sauna

Sommer er en dejlig tid. Desværre betyder varmen hvert år, at flere hunde dør i varme biler eller efterfølgende må aflives på grund af indre blødninger. Agria Dyreforsikring giver her gode råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem sommeren.Ville du efterlade din hund i en sauna?Det klare svar til det spørgsmål er naturligvis nej, men at efterlade en hund i bilen en solskinsdag kan være lige så farligt.Når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen i en parkeret bil meget hurtigt. På 20-50 minutter kan temperaturen nå helt op på 50-70 grader - en temperatur der er dødelig for hunde.“Hvert år oplever dyrlæger at skulle behandle hunde, der er blevet efterladt alene i en varm bil. I mange tilfælde står hunden ikke til at redde på grund af fatale indre blødninger, og dyrlægerne må overbringe den sørgelige nyhed til de chokerede hundeejere. Vi kan derfor ikke understrege..

Fugleinfluenza i fynsk gråandebesætning

En besætning med gråænder på Fyn ved Brenderup er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H7N7. Besætningen består af 3000 ællinger. For at forebygge smitte og for at forhindre at virus udvikler sig, vil de smittede ællinger blive aflivet. Fødevarestyrelsen opretter en 1 km spærrezone omkring gården.?Flytning af fugle inden for og til og fra spærrezonen må kun ske med Fødevarestyrelsens tilladelse. Hobbyfjerkræ inden for zonen skal registreres hos Fødevarestyrelsen.Aflivningen foretages i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen. Der bliver gennemført en grundig rengøring og desinfektion af ejendommen.Opdaget ved rutinemæssige overvågningsprøverSmitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza.- Vi betragter altid lavpatogen fugleinfluenza med alvor, fordi..

Danske katteejere: Aflivning frem for behandling ved dyrlægen?

Katten er det mest udbredte kæledyr i Danmark. Men mange katteejere ville fravælge dyrlægebehandling og få deres kat aflivet, hvis den blev syg. Det viser en undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring. Dyrenes Beskyttelse efterspørger lovgivning om katte.Den er en hyggespreder, et højlydt irritationsmoment og en dygtig musefanger. Men hvor meget holder vi egentlig af vores katte? Hvis din kat blev syg i morgen, ville du så få den behandlet ved dyrlægen eller vælge aflivning?Ovenstående spørgsmål er måske ikke det første i overvejelserne, når man får en killing ind i sit hjem. Men med kattens evner til at klatre i træer, slås og løbe over veje, er det meget sandsynligt, at man på et tidspunkt i kattens liv kommer til at stå i en situation, hvor katten kommer til skade eller bliver sygOg ved dyrlægen trækker katten ofte det korte strå.Aflivning eller..

Nødstedte dyr får ekstra stor pulje

Miljø- og Fødevareministeriets pulje til at forbedre dyrevelfærden i Danmark forhøjes i år fra seks til ti millioner kroner.I år er der afsat ekstra midler til at tage vare på syge og tilskadekomne herreløse og vilde dyr. Den 1. september 2016 åbner ansøgningsrunden for Dyrevelfærdspuljen, som i år er på ti millioner kroner. Puljen fordeles til landets foreninger og organisationer, der kæmper for at forbedre dyrenes vilkår.Midlerne skal hovedsageligt gå til indsatser, der målrettet kommer dyrene til gode. Det kan for eksempel være dyrlægehjælp til syge og tilskadekomne dyr, til transport af tilskadekomne dyr og til dækning af visse udgifter på de internater, der passer og plejer dyrene. Derudover vil ti procent af puljen i år gå til forebyggende arbejde til fordel for dyrevelfærden i Danmark, såsom oplysningskampagner. - I år giver vi dyr i nød en ekstra hjælpende hånd...

Dansk insektfarm kan blive fremtidens landbrug

Der er melorme på menuen, når miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i dag besøger Heimdal Entofarm ApS for at se potentialet i insekter som føde til både mennesker og dyr.Græshopper i salaten eller melorme i dyrefoderet som fremtidens landbrug? I takt med, at efterspørgslen efter alternative proteinkilder vokser, øges interessen for industriel insektproduktion i Europa.I Danmark er Heimdal Entofarm ApS netop i år blevet etableret med det formål at producere insekter til brug i foder og fødevarer.- I andre dele af verden bruges insekter både som foder til dyr og fødevarer til mennesker. Det er der ikke tradition for i Europa, men der er mangel på protein i foder, og insekter kan blive en af de løsninger, vi skal kigge på. Insekter formerer sig hurtigt og stiller beskedne krav til foder, og der er et stort uudnyttet erhvervspotentiale i at producere insekter. Derfor følger jeg..

Fugleinfluenza i nordjysk gråandebesætning

En besætning med gråænder på i Nordjylland nær Nibe er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H5. Besætningen består af 1200 ællinger. For at forebygge smitte og for at forhindre at virus udvikler sig, vil de smittede ællinger blive aflivet. Fødevarestyrelsen opretter en 1 km spærrezone omkring gården.lytning af fugle inden for og til og fra spærrezonen må kun ske med Fødevarestyrelsens tilladelse. Hobbyfjerkræ inden for zonen skal registreres hos Fødevarestyrelsen.Aflivningen foretages i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen. Der bliver gennemført en grundig rengøring og desinfektion af ejendommen. Opdaget ved rutinemæssige overvågningsprøverSmitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza. - Vi betragter altid lavpatogen fugleinfluenza med alvor,..

Kæledyr giver mange bekymringer i ferien

Om sommeren får flest dyreejere hjælp fra familie, venner og naboer til den daglige pasning af hunden eller katten. Men selvom der bliver taget hånd om dyret derhjemme, bekymrer mange sig om deres firbenede ven, når de er på ferie.Endelig ferie. En hel uge med afslapning, strandture og farverige cocktails. Intet kan ødelægge en dejlig ferie til sydens sol. Det skulle da lige være bekymringer om familiens hund derhjemme, der bliver passet af de søde naboer. Gør de det nu godt nok? Får hunden de ture, den skal? Hvad nu hvis noget går galt, og du er langt væk hjemmefra?En almindelig kilde til bekymring hos folk på ferie er, om deres kæledyr bliver ramt af sygdom eller bliver involveret i en ulykke. Det fremgår af en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring har foretaget i Sverige.Undersøgelsen viser, at hele 41 procent af dyreejerne er bekymrede for, om deres hund eller kat kommer til..

Ny sammensætning af Det Dyreetiske Råd

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har udpeget medlemmer af Det Dyreetiske Råd for den næste treårige periode gældende fra 15. juli 2016.Det Dyreetiske Råd har fået nye medlemmer for den kommende treårige periode. Nye medlemmer af rådet er professor på Aarhus Universitet Lene Munksgaard, gårdejerne Michael Nielsen og Yke W. Kloppenburg-Oosterwoud samt chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse Pernille Fraas Johnsen. Rådets formand og syv af de hidtidige medlemmer fortsætter.- Det Dyreetiske Råd har en vigtig rolle, når det drejer sig om at udvikle dyrevelfærdsområdet. Rådet er blandt andet med til at løfte vidensniveauet og åbne nye perspektiver i samfundsdebatten i forhold til, hvilken retning dyrevelfærden skal bevæge sig i. Udover at varetage hidtidige opgaver skal rådet fremover også iværksætte informations- og debatskabende aktiviteter med det formål at øge den offentlige..

Eksperternes råd: Sådan kommer du rotterne i forkøbet

Antallet af rotteanmeldelser stiger og stiger – og størstedelen af disse skyldes defekte kloakker på privat grund. Ifølge to lokale eksperter er der dog flere ting du kan gøre, hvis du vil undgå de uvelkomne gæsterMilde vintre og våde somre har givet anledning til en stor stigning i rotteanmeldelser i de seneste år. Det er dog ikke kun vejret, der bærer skylden. Ud cirka 7000 rotteanmeldelser i hovedstadsområdet i 2015 skyldtes 1800 af disse defekte kloakker, men kun ca. 120 af disse var i det offentlige kloaknet. Gamle, defekte og misligholdte kloakker på privat grund er altså en af hovedårsagerne til rotteproblemerne, men for de private boligejere er der heldigvis gode råd og hjælp at hente.En 5-værelses til rottefamilienBåde autoriseret kloakmester Niels Hansen fra Klingenberg Anlæg og Kloak ApS og Peter Fisker Lassen fra Roskilde Skadedyrsservice ApS bekræfter de stigende..

Eksperternes råd: Sådan kommer du rotterne i forkøbet

Antallet af rotteanmeldelser stiger og stiger – og størstedelen af disse skyldes defekte kloakker på privat grund. Ifølge to lokale eksperter er der dog flere ting du kan gøre, hvis du vil undgå de uvelkomne gæsterMilde vintre og våde somre har givet anledning til en stor stigning i rotteanmeldelser i de seneste år. Det er dog ikke kun vejret, der bærer skylden. Ud cirka 7000 rotteanmeldelser i hovedstadsområdet i 2015 skyldtes 1800 af disse defekte kloakker, men kun ca. 120 af disse var i det offentlige kloaknet. Gamle, defekte og misligholdte kloakker på privat grund er altså en af hovedårsagerne til rotteproblemerne, men for de private boligejere er der heldigvis gode råd og hjælp at hente.En 5-værelses til rottefamilienBåde autoriseret kloakmester Niels Hansen fra Klingenberg Anlæg og Kloak ApS og Peter Fisker Lassen fra Roskilde Skadedyrsservice ApS bekræfter de stigende..

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter ved Snedsted

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt blandt andet svin, lam og kalv fra den ulovlige slagter til at kassere varerne.Fødevarestyrelsens Rejsehold lukkede fredag en ulovlig slagtervirksomhed på adressen Tøttrupvej 7 og 9, 7752 Snedsted i Thy. Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt kød fra svin, får, lam, geder, hest og kreaturer fra adressen til at kassere varerne eller levere dem tilbage, da de er produceret under stærkt uhygiejniske forhold. Dyrene har heller ikke været dyrlægekontrolleret hverken før eller efter slagtning. Det kan derfor ikke udelukkes, at de kan have været syge på slagtetidspunktet. På adressen er slagtning og opskæring sket i stalden, blandt levende dyr og uden den lovpligtige skadedyrssikring. På stedet fandt Fødevarestyrelsen flere færdigpakkede og nedfrosne fødevarer, der indeholdt både fluer, halm og gødningsrester. I forbindelse..

Beskyt smågrisene mod luftvejsinfektioner

Udvidet godkendelse af Draxxin til kontrol af Smitsom kighoste hos svinNu har danske svineproducenter en ekstra mulighed for at behandle smågrise, så de beskyttes mod luftvejslidelser. Draxxin er et kendt antibiotika i gruppen makrolider, som er godkendt til både svin og kvæg – og nu er godkendelsen udvidet til også at omfatte specifik anvendelse mod bakterien Bordetella bronchiseptica hos svin. Denne bakterie kan forårsage Smitsom kighoste, der hovedsageligt rammer 6-8 uger gamle smågrise. Symptomerne er en kort og skarp, gøende hoste samt flåd fra næse og øjne. Diagnosen stilles bedst ved at indsende prøver til laboratorie undersøgelse.Også metafylaktisk behandling af dyr med smitterisiko Draxxin er målrettet til behandling af luftvejsinfektioner – også til metafylaktisk anvendelse, når diagnosen er stillet af laboratoriet og dyr-lægen. Dermed kan man behandle alle grise..

Muslingeopdræt kan give nye jobs og fjerne kvælstof

Det Nationale Bioøkonomipanels anbefalinger kan ifølge bioøkonomipanelet medføre opdræt af 300.000 tons muslinger og flere hundrede arbejdspladser. Miljø- og fødevareministeren ser store muligheder i muslingeproduktion, der både er en gevinst for væksten og miljøet.Miljø- og fødevareministeren tager godt imod de nye anbefalinger fra Det Nationale Bioøkonomipanel, som består af ledende virksomheder og forskere, NGO’ere samt centrale organisationer og myndigheder. Panelets opgave er at komme med anbefalinger indenfor for eksempel landbruget og fiskerierhvervet, som skal fremme den bæredygtige bioøkonomi, hvor ressourcer og produkter i langt højere grad bliver udnyttet til gavn for miljøet, klimaet, vækst og beskæftigelse.Panelets anbefalinger lægger op til en større anvendelse af muslingeopdræt og tangproduktion. Muslingeopdræt er interessant som et såkaldt marint virkemiddel, idet de..

Skyl din salatmix for en sikkerheds skyld

Hver 10. dansker mener, at salat fra plastikbakker er så rent, at det ikke behøver blive skyllet. Det viser en ny undersøgelse af danskernes køkkenvaner.Hylderne bugner lige nu af sæsonens skønne krydderurter, salater, bær og grøntsager. Desværre tror en ud af ti forbrugere, at al salat, pakket i plastikbakker, er spiseklart. Derfor undlader de at skylle det og udsætter dermed sig selv for risikoen for en omgang dårlig mave.For selv om produkter som fx salatmix i bakke eller basilikum i potte ser spiseklare ud, så kan de indeholde bakterier og virus, der ikke kan ses med det blotte øje. Bakterier og virus på salater mm. kan stamme fra jord, forurenet vandingsvand, gødning eller fra hænder under plukningen.Nogle producenter vælger at skylle salaten og skrive det på pakken, men det er ikke et krav.- Det er heldigvis langt fra alt grønt, der er forurenet med bakterier og virus. Alligevel..

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser tal, som DTU Fødevareinstituttet publicerer i forbindelse med den fjerde internationale vitaminkonference, der bliver holdt i København den 25.-27. maj 2016. Det gennemsnitlige C-vitaminindhold i æbler på det danske marked har generelt været relativt stabilt siden starten af anden verdenskrig.De danske dyrkningsforhold for frugt og grøntsager er undertiden blevet beskyldt for at udpine jorden med et faldende vitamin- og mineralindhold i de dyrkede afgrøder til følge. Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet har løbende undersøgt danske fødevarers indhold af vitaminer og mineraler og kan ikke finde belæg for den påstand.Stabilt C-vitaminindhold i æbler gennem tidenEn analyse fra DTU Fødevareinstituttet af det..

For meget græs kan gøre din hund syg

Mange hunde elsker smagen af græs, men man skal holde øje med, hvor meget hunden græsser. Et for stort indtag kan give mave-tarm-problemer. Agria Dyreforsikring giver her gode råd, hvis din hund har haft snuden for langt nede i græsplænen.Solen skinner, græsset står helt friskt og grønt, og din hund napper lige et par bidder.Ovenstående scenarie er velkendt for mange hundeejere, men for meget græsspisning kan gøre din hund syg.Græs bliver ikke fordøjet i hundens mave, og for meget græs kan derfor være en hård omgang for sarte hundemaver. Derudover har græs et højt sukkerindhold, og overspisning kan føre til væsketab og mave-tarm-problemer, hvor hunden får kvalme, kaster op og får diarré.“Dyrlægerne oplever især om foråret og først på sommeren, at hundeejere henvender sig, fordi deres hund har fået dårlig mave af uhæmmet græsspisning. Alle hunde spiser græs, og derfor tror ejerne, at..

Fødevarestyrelsen lukker ulovlig cateringfirma ved Skive

Sundhedsskadelige fødevarer overhældt med grøn destruktionsvæskeFødevarestyrelsen advarer forbrugere mod fødevarer købt fra adressen Viborgvej 26, 7800 Skive. Her fandt Fødevarestyrelsens Rejsehold i dag søndag blandt andet en ulovlig slagtet ’grill-gris’, som hverken før eller efter slagtning har været underlagt den lovpligtige dyrlægekontrol. Det kan derfor ikke udelukkes, at grisen kan have været syg på slagtetidspunktet.På adressen fandt Fødevarestyrelsen også særdeles uhygiejniske lokaler brugt til fødevareproduktion, snavset udstyr og inventar med ansamlinger af både gamle madrester, skidt og skimmel. I forbindelse med kontrollen fandt Rejseholdet også en oksesteg, en skinke og andre fødevarer, der blev overhældt med grøn destruktionsvæske. Rejseholdet konstaterede desuden, at der blev opbevaret rottegift i et lokale i umiddelbar tilknytning til de lokaler, hvor ejeren af..

Sponsor