Find vej: Forside » Artikler » En kattens sommerferie

En kattens sommerferie

Lagt på dyreartikler24.dk den 21-06-2017 af petMaster


Mange katteejere er af den overbevisning, at deres firbenede ven er et selvstændigt dyr, der altid klarer sig selv, både hjemme, ude i byen og i naturen. Men det er en skrøne ifølge Agria Dyreforsikring. Skal din indekat med på ferie, så bør du tage dine forholdsregler, så katten ikke lider overlast.Sommerferien nærmer sig, og mange danskere rejser snart ud af byen for at slappe af i sommerhus eller campingvogn. Har man en indekat, hvorfor så ikke tage den med Katten er jo omstillingsparat og selvstændig, og den har godt af at komme ud i naturen. Men det er ikke altid korrekt, fortæller Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring:

“Katte er territoriale og bundet af vanlige omgivelser, og de kan reagere meget negativt på nye omgivelser. Ofte er en indekat ikke vant til den danske natur, og den har måske slet ikke været ude at rejse før. Overvej derfor, om ferien overhovedet passer godt til katten. Du bør kun tage den med, hvis det ikke går ud over dens velbefindende.”

Agria Dyreforsikring har denne vejledning til dig, der vil have katten med på sommertur:

1. Køreturen

Transporter katten i bur: Det er vigtigt med bur, da en løs kat kan genere chaufføren og forårsage farlige situationer på vejen. Ved en hård opbremsning kan en løs kat desuden komme til skade, ligesom den kan forvolde skade på andre passagerer.

Temperaturen i bilen: Hold øje med temperaturen. Selv i skyggen kan den blive livsfarlig høj på en sommerdag.

Køresyge: Giv ikke katten mad lige inden turen, da katte let bliver køresyge.

2. Mødet med den danske natur

Mødet med ferielandet og den danske natur er i udgangspunktet ufarligt, men der er alligevel ting, du skal være opmærksom på:

Hugorm: Hugormens bid er farligt for en kat og kan i værste tilfælde være dødeligt. Bliver katten bidt, så er det vigtigt, at den holdes i ro. Du kan med fordel putte is på biddet, mens du søger dyrlæge. Bid opdages tit ved sløvhed og opsvulmede lemmer.

Insektbid: De fleste katte klarer et stik fra fx hveps eller bi, men nogle katte kan være overfølsomme over for insektbid og -stik. Fjern under alle omstændigheder brodden, og vær opmærksom på katten timerne efter. Kontakt dyrlæge, hvis katten bliver træt og bleg. I naturen er der stor chance for flåter, der kan bære og overføre farlige sygdomme. Overvej et præparat fra apoteket, der beskytter katten mod flåtbårne sygdomme. Fjern under alle omstændigheder flåten så hurtigt som muligt med tang eller pincet.

3. Snor i katten

Katte kan blive stressede i fremmede omgivelser, og sker det, kan de finde på at søge mod hjem. For at undgå stress, kan man de første dage sætte noget afskærmning op ved sommerhusgrunden, og desuden kan man gå de første ture med katten i sele. Katten vender sig dermed til omgivelserne. Det er altid godt at have katten ID-mærket med en lille chip ved øret, så man kan finde den igen, hvis den er kommet for langt væk på eventyr. Hav altid et halsbånd med ejers navn og telefonnummer om kattens hals.

Sponsor