Find vej: Forside » Artikler » Advarsel: Sørg for at få katten indendøre de næste nætter

Advarsel: Sørg for at få katten indendøre de næste nætter

Lagt på dyreartikler24.dk den 02-03-2017 af petMaster


Sne og kulde er på vej ind over Danmark, og det kan blive fatalt for din udekat. Udekatte ønsker nemlig ofte at gå ud, selv når der er sne og frost, og det kan føre til forfrysningsskader. De næste par nætter skal du derfor sørge for at få missen ind i varmen, lyder rådet fra Agria Dyreforsikring.En kat går sine egne veje - men i nat og natten til lørdag er det en rigtig god idé, at katteejere holder ekstra øje med deres firbenede ven og sørger for, at den kommer ind igen, så katten ikke får forfrysninger.

Storm og frost- og snevejr rammer Danmark i løbet af de næste par dage, og hvis du ikke får din kat indendøre, kan det ende galt.

“Vejrskiftet kommer meget pludseligt, og det kommer måske bag på både katteejere og katte. Men kulden kan give kattene forfrysninger udsatte steder på kroppen som eksempelvis ører, halespids og poter. Det er derfor vigtigt, at katten har mulighed for at få ly for kulde, sne og blæst,” siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring.

Det værste vejr ser ud til at ramme den sydlige del af Danmark fra i eftermiddag.

Vintervejret med regn og slud er især farligt for katte med tynd pels, da de har svært ved at danne nok kropsvarme til at tørre pelsen. Også mindre katteracer og kronisk syge katte er ekstra udsatte om vinteren.

“Hvis katten lider af diabetes, nyresygdomme eller har et svagt hjerte har den endnu sværere ved selv at regulere sin kropsvarme,” siger Sonja Karaoglan.

Hun understreger, at man gerne må lukke katten ud, selvom det er minusgrader, men det er vigtigt, at man også sørger for at lukke den ind igen.

Lav en lun plads i garagen

Hvis man ikke har installeret en kattelem, er det vigtigt, katten kan finde et lunt leje uden for huset. Og det kan man hurtigt sørge for, så katten kan finde ly allerede i nat.

“Det er en god idé at stille en kurv med varme tæpper eller en flamingokasse med halm udenfor - eksempelvis i en carport eller et skur. Så har den et varmt sted at vente på at blive lukket ind i huset. Man skal bare huske, at kurven skal stå i læ, og at den ikke skal stå på jordoverfladen, men på en palle, en kasse eller lignende,” siger Agria Dyreforsikrings direktør.

Gnub ikke katten varm

Hvis din kat er for længe ude i frostvejr, og du har mistanke om, at den har forfrysninger, er det vigtigt ikke at gnide den skadede kropsdel. Katten skal have varmen igen i sit eget tempo i rumtemperatur - gerne under et tæppe. Meget små katte kan man varme under sin skjorte. Kontakt dyrlægen, hvis kattens almentilstand er påvirket.

Fem vinterråd til kattejere

Pas på med at lukke katten ud, når det er hård frost, regner, blæser kraftigt eller sner

Tjek ører, poter, snude og halespids for forfrysninger

Tjek kattelemmen - så du er sikker på, at katten kan komme ind, når du ikke er hjemme

Lav et lunt udendørs opholdssted til katten

Giv eventuelt foder med ekstra kalorier - spørg din dyrlæge til råds

Giv din kat et dyrlægetjek - kan den klare kulden

Sponsor