Find vej: Forside » Artikler » Kæledyr giver mange bekymringer i ferien

Kæledyr giver mange bekymringer i ferien

Lagt på dyreartikler24.dk den 15-07-2016 af petMaster


Om sommeren får flest dyreejere hjælp fra familie, venner og naboer til den daglige pasning af hunden eller katten. Men selvom der bliver taget hånd om dyret derhjemme, bekymrer mange sig om deres firbenede ven, når de er på ferie.Endelig ferie. En hel uge med afslapning, strandture og farverige cocktails. Intet kan ødelægge en dejlig ferie til sydens sol. Det skulle da lige være bekymringer om familiens hund derhjemme, der bliver passet af de søde naboer. Gør de det nu godt nok Får hunden de ture, den skal Hvad nu hvis noget går galt, og du er langt væk hjemmefra

En almindelig kilde til bekymring hos folk på ferie er, om deres kæledyr bliver ramt af sygdom eller bliver involveret i en ulykke. Det fremgår af en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring har foretaget i Sverige.

Undersøgelsen viser, at hele 41 procent af dyreejerne er bekymrede for, om deres hund eller kat kommer til skade eller bliver syg, når de er på ferie.

“Jeg kan godt forstå, at mange er bekymrede for, om deres kæledyr har det godt, når de ikke selv er der. Jeg kender det fra mig selv. Hvis min hund Timon på snart 12 år pludselig blev alvorligt syg, hvad så Jeg ville nok tage hjem fra ferie, men det kan være et svært dilemma, hvis man er afsted på den drømmerejse man har sparet sammen til længe. Det vigtigste er, at hunde- eller kattepasseren er sat godt ind i tingene og ved, hvad de skal gøre, og hvem de skal kontakte, hvis der er noget der går galt” siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring, der er Nordens største dyreforsikringsselskab.

”Jeg plejer at aflevere en vejledning sammen med Timon, og den indeholder bl.a. kontaktoplysninger til hans dyrlæge samt min søster, der kan træde til hvis jeg ikke er tilgængelig” fortsætter hun.

Familien hjælper

Det mest almindelige er, at familie eller venner hjælper til med feriepasningen. Kun omkring hver tiende hund eller kat tjekker ind på en hunde- eller kattepension, når deres mor og far er på ferie.

Hunden er blevet så stor en del af familien, at den ikke bare har indtaget sofaen, men nu også kommer med på ferie. Agria Dyreforsikrings undersøgelse viser, at 43 procent af hundene har været med på ferie, mens kun otte procent af kattene har prøvet det. Kun 26 procent af hundene og tre procent af kattene har været udenlands - og de fleste indenfor Europas grænser. Det er stadig meget usædvanligt at tage hunden eller katten med til Mallorca eller andre sydlige destinationer, men mange har kæledyret med hvis turen går i sommerhus eller til naturskønne omgivelser.

Hvordan slipper du så af med bekymringerne, og får nydt ferien Det handler om god forberedelse. Skal hunden eller katten på pension, kan det være en fordel at prøve det af en weekend i stedet for at første ophold er når du skal 3 uger til Frankrig. Så kan du se hvordan dit kæledyr takler opholdet. Er det venner eller familie der står for pasning, er det også godt at lave en ”test-pasning”, så I kan se om det fungerer, og om der evt. er brug for særlige forholdsregler. Prøv så vidt det er muligt, at have en back-up plan, hvis kæledyrspasseren må melde fra i sidste øjeblik. Det er surt at skulle aflyse ferien, hvis pasnings-aftalen går i vasken.

Det handler i bund og grund om at være tryg ved dem, der skal passe på dit kæreste eje. Hvis du er ude i god tid og har klare retningslinjer vedrørende pasning, så kan du pakke kufferten med god samvittighed.

Gode råd til bekymrede dyreejere:

- Find pasning i god tid – pasning i eget hjem, på pension eller hos gode venner.
- Laven ”test overnatning” inden du rejser, så har I alle prøvet det af, inden det går løs.
- Lav klare aftaler med din hunde- eller kattepasser. Hvor ofte skal dyret ud, hvor meget foder, godbidder osv.
- Hvis dit dyr har specielle behov, så vær sikker på, hunde- eller kattepasseren er instrueret i f.eks. at give medicin korrekt.
- Hav kontaktinformationer til dyrlæge og forsikringsselskab klar, hvis der sker noget.
- Sørg for at hunde- eller kattepasser har flere muligheder for at kontakte dig, hvis der bliver brug for det.
- Indkøb et lille lager af behjælpelige produkter som Zoolac, loppe- og flåtmidler, lidt ekstra ferie-lækkerier og hømhøm-poser.
- God forberedelse er afgørende, så du kan slippe bekymringerne og nyde din ferie.

Sponsor