Find vej: Forside » Artikler » Beskyt kæledyrene mod orm på ferierejsen og i hverdagen

Beskyt kæledyrene mod orm på ferierejsen og i hverdagen

Lagt på dyreartikler24.dk den 01-06-2017 af petMaster


Dyrlægen kan rådgive om forebyggelse og risiko for parasitangreb både sydpå i Europa - og i de hjemlige omgivelserHvad skal man gøre for sit kæledyr, når medierne fortæller, at den franske hjerte/lungeorm er kommet til Danmark og kan være livstruende for hunde Hvordan med andre former for parasitter som bændelorm og spolorm Og er det ikke katte, der oftest får orm, fordi de som rovdyr jager mus og fugle i naturen

Spørgsmålene er mange, når man vil passe godt på sit kæledyr, og ét svar fjerner tvivlen: Det er vigtigt at komme regelmæssigt til dyrlæge og få sin hund eller kat undersøgt, så den rigtige diagnose kan stilles. For et sundt kæledyr, der ikke færdes på steder med risiko for parasitangreb, behøver kun behandling i særlige situationer.

Ferierejsen kan være en risiko
En af de særlige situationer er ferierejsen, hvis man tager sit kæledyr med ned i Europa. Her kan man komme til steder, hvor hunde introduceres for parasitter, der kan gøre dem rigtig syge og i værste fald slå dem ihjel. Derfor vil dyrlægen ofte anbefale ormebehandling f.eks. under og efter rejsen.

Der er flere vigtige grunde til at forebygge udbredelsen af orm – ud over at sikre kæledyrets egen sundhed. Behandlingen beskytter også mod, at andre hunde og katte smittes, samt at orme og parasitter kan overføres til mennesker og gøre os syge.

Smitte i hverdagen
Når katte færdes ude, bringer deres jagtinstinkt dem ofte i nærkontakt med fugle, gnavere, snegle m.fl. Derfor har op mod 50% af alle udekatte orm, og det kan være svært at opdage, hvis de ikke går på deres bakke indendørs.

Udbredelsen af orm hos voksne hunde ligger på mindre end 10%. Her stiger risikoen ved luftning på populære steder som i parker og lignende, hvor mange hunde færdes, samt når man mødes til hundetræning, agility m.v.

Hvalpe kan fødes med orm og både hvalpe og killinger kan få orm via modermælken. Derfor bør behandlingen gives tidligt i livet og så længe de får mælk.

Sponsor