Find vej: Forside » Artikler » Tre finalister dyster om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2016

Tre finalister dyster om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2016

Lagt på dyreartikler24.dk den 09-11-2016 af petMaster


Seks firbenede væsner dyster om at blive Danmarks Dyrehelt 2016. Agria Dyreforsikring kårer vinderen i næste uge. Fire jyske katte, en fynsk hest og en hund fra Sjælland er nomineret til titlen.Fire katte fra Vorbasse i Jylland, hesten Abel fra Fyn og hunden Molly fra Kalundborg på Vestsjælland har alle en helt særlig betydning for deres ejere. Nu har dyrene chancen for at løbe med titlen som Danmarks Dyrehelt 2016.

Alle dyrene er i løbet af oktober kåret til regionale ugevindere i konkurrencen, og nu skal den samlede vinder findes. Agria Dyreforsikrings dommerpanel voterer i øjeblikket, så kåringen kan finde sted i næste uge. Danmarks Dyrehelt vinder blandt andet 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.

”Vi har modtaget 741 nomineringer til Danmarks Dyrehelt 2016, og det har været utroligt svært at vælge mellem de mange gode og rørende historier” siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring. ”Men det er tre værdige kandidater der er med i slutspurten. De er alle gode eksempler på hvordan vores dyr gør en kæmpe forskel for os mennesker” fortsætter hun.

Læs om de fantastiske nominerede her.

Kattene Sara, Ludvig, Sofus og Pjevse fra Jylland

Sara, Ludvig, Sofus og Pjevse er helt almindelige gårdkatte. De går deres egne veje, jager mus og passer deres territorier omkring det nedlagte landbrug i Vorbasse ved Billind. En hel dag og nat i april i år valgte de at blive indendørs sammen med deres ejer, Niels Jørgen Thomsen.

Han lå på sit køkkengulv - lammet af en blodprop i hjernen. De fire katte vidste nok ikke helt præcist, hvorfor han lå der, men de kunne muligvis fornemme, at noget var helt galt. For Niels Jørgen betød deres nærvær, at hans kropstemperatur ikke faldt drastisk, inden han blev fundet af sin chef næste morgen.

Niels Jørgens datter, Yvonne Thomsen, tilmeldte kattene til konkurrencen, da hun synes, deres gerning er bemærkelsesværdig.

“Da han kom ind på Vejle Sygehus, undrede lægerne sig over, at hans kropstemperatur ikke var faldet mere, da han er en slank mand. Men kattene har været om ham og varmet ham,” siger Yvonne og forklarer, at kattenes tilstedeværelse har gjort en kæmpe forskel i spørgsmålet om liv eller død.

Hesten Abel fra Fyn

Da Cecilia Rosell havde gået tre måneder på efterskole, blev hun nødt til at droppe ud. Hun kunne ikke udholde smerten i sine muskler længere. Cecilia sad i kørestol og tog dagligt op til 15 smertestillende piller. Hun er født spastiker og har en række andre diagnoser, der påvirker hendes hverdag.

I dag, halvandet år senere, kan den 19-årige pige fra Tommerup på Fyn gå korte ture med hunden, hun tager sjældent smertestillende medicin, og hun rider op til fire gange om ugen.

Grunden til Cecilias forvandling er en lille islandsk hest ved navn Abel fra Trappehaven. Tilværelsen så sort ud for Cecilia, da hun droppede ud af efterskolen, men så købte hun den brune hest. Nu har ridningen styrket hendes muskler så meget, at hun, til lægernes forbavselse, kan gå helt op til en kilometer på gode dage.

Den rolige hest er islænder og derfor mindre end dressurheste. Det har vist sig at være helt afgørende for Cecilia.

“Abel er min bedste ven, men han er også min træningsmakker. Lægerne forstår ikke, hvad der sker, men de er ellevilde. Jeg burde ikke kunne gå. Men min ryg er blevet mere lige, efter jeg fik Abel, og mine muskler er styrket,” sige Cecilia, der stadig bruger sin handicapcrosser, der er en elektrisk kørestol, når hun skal bevæge sig over længere afstande, den slipper hun nok aldrig af med.

Hunden Molly fra Sjælland

Et hundekram kan hurtigt få humøret op, hvis skoledagen har været frustrerende. Hver eneste dag står hunden Molly klar til at kramme, når 11-årige Marcus Holland Jensen fra Kalundborg kommer hjem.

Marcus har ADHD. Han bliver hurtigt meget vred, har svært ved at koncentrere sig eller overskue sin skoledag i femte klasse. Men den energiske Molly giver tryghed, spreder glæde og får ham til at fokusere.

Marcus’ mor Sussi Holland Jensen havde en forhåbning om, at en hund kunne være med til at give struktur til Marcus’ hverdag, men hun havde ikke forestillet sig, at hendes søn og Molly ville få så stærkt et bånd.

“Verden kan lynhurtigt ramle sammen, når man har ADHD. Marcus kan blive ekstremt vred eller meget ked af det på et splitsekund, og i de situationer er Molly der med det samme. Hun fornemmer, hvordan hans humør er. Så kommer hun og lægger sit hoved eller en pote på hans lår og siger sådan en særlig lyd, hun brummer. Det lyder rigtig sjovt, og Marcus synes, det er så fjollet, at han bliver i godt humør igen,” forklarer Sussi.

Om Danmarks Dyrehelt

Sammen med førende dyreorganisationer i Danmark er Agria Dyreforsikring igen i år på jagt efter Danmarks Dyrehelt.

Kæledyrene i Danmark fortjener anerkendelse for deres trofasthed og gode gerninger. Agria Dyreforsikring står bag konkurrencen, der i uge 42, 43 og 44 kårede lokale ugevindere - og midt i november kårer Danmarks Dyrehelt 2016.

Alle kæledyr har haft mulighed for at deltage. Deres ejer skulle blot uploade et billede til Agria Dyreforsikrings Facebook-side og skriver en lille tekst om, hvorfor kæledyret er en sand dyrehelt.

Danmarks Dyrehelt 2015 blev servicehunden Mocca fra Rødovre, der hjælper sin ejer, Christina, der har knogleskørhed og sidder i kørestol.

Tidsplan

Jysk vinder blev kåret i uge 42
Fire katte fra Vorbasse varmede Niels Jørgen, mens han et helt døgn lå på sit gulv ramt af en blodprop i hjernen

Fynsk vinder blev kåret i uge 43
Den islandske hest Abel er årsag til, at 19-årige Cecilia, der er fysisk handicappet, ikke længere er bundet til en kørestol

Vinder fra Sjælland og øerne blev kåret i uge 44
Hunden Molly beroliger og opmuntrer 11-årige Marcus, der har ADHD

Danmarks Dyrehelt 2016 kåres i midten af november

Dommerpanel
Christina Davidsen, Moccas ejer og bestyrelsesmedlem i STH Servicehunde til Handicappede
Karina Ryborg, dyrlæge, Gråsten Dyrehospital
Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr, Dyrenes Beskyttelse, Dyrenes Beskyttelse
Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent, Dansk Kennel Klub
Susanne Wehnert, formand, Jydsk Racekatte Klub
Cathrine Dufour, olympisk dressurrytter, Dufour Dressage
Sonja Karaoglan, direktør, Agria Dyreforsikring

Ugepræmier
5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
Et års sygeforsikring til kæledyret
Agria-præmiepakke til en værdi af 500 kroner

Den store hovedpræmie til hele Danmarks Dyrehelt 2016
20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed
Agria-præmiepakke til en værdi af 1.000 kroner
Fotosession for Danmarks Dyrehelt og ejer med professionel fotograf

Sponsor